Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Vibrocavitation decontamination of brewing yeast-containing wastewater
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2017-01-20) Shevchuk, Liliya; Aftanaziv, Ivan; Falyk, Taras; Lviv Polytechnic National University
    Показано, що одним із перспективних напрямів вирішення проблем екологічної безпеки довкілля є створення високоефективних методів знезараження стічних вод та руйнування наявних в них органічних сполук. Запропо- новано конструкцію та описано принцип роботи створеного для очищення стічних вод пивоваріння електромагнітного вібраційного кавітатора, досліджено ефективну технологію віброкавітаційного очищення стоків харчових виробництв. Встановлено, що при очищенні дріжджових стоків пивоварін- ня найвищі ступені знезараження від біологічних і органічних забруднень забезпечуються спільною дією віброкавітації та відповідних процесів оброблення газів, зокрема азоту.
  • Thumbnail Image
    Item
    Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment
    (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2013) Kondratovych, Orest; Koval, Iryna; Kyslenkо, Volodymyr; Shevchuk, Liliya; Predzumirska, Lesia; Maksymiv, Natalia
    The effect of ultrasonic cavitation on the vital activity of microorganisms in lactowhey has been investigated. The influence of different gases on the process proceeding and oxygen role in the oxidation of whey organic components under the influence of ultrasound has been determined. The destruction of protein macromolecules takes place in whey chemical structure after ultrasonic treatment. The destruction has been investigated and branched amino and carboxyl groups in whey peptides have been observed. Досліджено вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів, що містяться в молочній сироватці. Визначено вплив різних газів на проходження процесу дезінфекції та окиснення органічних речовин, що містяться у молочній сироватці. Показано, що в хімічній структурі сироватки після ультразвукової обробки відбувається деструкція білків. Досліджено деструкцію макромолекул білка і виявлено розгалужені аміно- і карбоксильні групи в пептидах сироватки.
  • Thumbnail Image
    Item
    Вплив попереднього відділення агрегатів на очищення забруднених стічних вод під час ультразвукового оброблення
    (Видавництво Львівської політехніки, 2011) Кондратович, О. З.
    Розглянуто вплив попереднього фільтрування на знезараження ультразвуком забруднених стічних вод із пивоварні. Визначено ефективність процесу дезактивації в зразках із попереднім відфільтровуванням агрегатів та без нього під час очищення. It was consider the influence of previous filtration on the disinfection with ultrasound of brewery’s foul waste waters. The efficiency of deactivation process in the samples where the reagents were filter out previously or were not, during the time of purification was defined.