Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • Thumbnail Image
    Item
    Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction
    (Видавництво Львівської політехніки, 2020-01-24) Melnyk, Stepan; Melnyk, Yuriy; Dzinyak, Bohdan; Pikh, Zorian; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено вплив виду ферментного препарату бактеріальної α-амілази і температури на накопичення розчинних сухих речовин та редукуючих цукрів у процесі термоферментативної обробки замісу з пшениці. Показано кореляцію між термічною стабільністю α-амілази і показниками процесу. Встановлено, що початкова активність ферментного препарату впливає на інтенсивність гідролізу крохмалю, а зміна активності ферментів внаслідок їх інактивації за високої температури – на максимальний вміст сухих речовин і редукуючих цукрів у розрідженіймасі.
  • Thumbnail Image
    Item
    Kinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of Glucomannan
    (Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-28) Wardhani, Dyah Hesti; Kumoro, Andri Cahyo; Hakiim, Azafilmi; Aryanti, Nita; Cahyono, Heri; University of Diponegoro
    Вивчено процес очищення глюкоманнана гідролізом крохмалю – основного забруднювача. Встановлено, що гідролізом усувається 88,7% крохмалю. Одержано най- вищий вміст глюкоманнану 73,35 %. Проведено порівняльні до- слідження ІЧ-спектрів дослідженого і комерційного глюко- маннана. За допомогою моделі Міхаеліса-Ментена описано кінетику ензиматичного гідролізу.
  • Thumbnail Image
    Item
    Аlginate/κ-carrageenan microspheres and their application for protein drugs controlled release
    (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2015) Kolesnyk, I.; Konovalova, V.; Burban, A.
    Одержано рН-чутливі мікросфери та показана можливість їхнього застосування як потенційних носіїв для пероральної доставки ліків білкової природи. Мікросфери були одержані методом йонотропного гелеутворення із суміші натрій альгінату та κ-карагінану.Досліджені морфологія та розмір мікросфер. Модельний лікарський засіб α-амілаза був закапсульований та in vitro досліджена кінетика його вивільнення. Попередні дослідження показали поступовий характер набрякання полімерної матриці, високу ефективність капсулювання ліків та пролонговане вивільнення ферменту. Одержані результати показують, що мікросфери на основі натрій альгінату та κ-карагінану можуть бути успішними системами доставки лікарських засобів. pH-Responsive microspheres were prepared and their feasibility as potential carriers for oral delivery of protein drugs was evaluated. The microspheres were prepared from the ionotropically-crosslinked mixture of sodium alginate and κ-carrageenan. The morphology and size of the microspheres were investigated. A model protein drug α-amylase was entrapped and in vitro drug release profiles were established. The preliminary investigation of the microspheres showed a consistent swelling pattern, high entrapment efficiency and sustained release profiles of the enzyme. All the results indicated that the alginate/κ-carrageenan microspheres could be potentially useful in drug delivery systems.