Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 5 of 5
  • Thumbnail Image
    Item
    Дослідження кінетики екстрагування олії з рослинної сировини огранічними розчинниками
    (Видавництво Львівської політехніки, 2018-02-26) Семенишин, Є. М.; Іващук, О. С.; Римар, Т. І.; Semenyshyn, Ye. M.; Ivashchuk, O. S.; Rymar, T. I.; Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра хімічної інженерії; Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
    Розглянуто процес вилучення олії з насіння і шроту ріпака та соняшника екстракційним методом на основі дослідження кінетичних закономірностей процесу. Запропоновано комбінований метод з використанням екстракційного вилучення олії зі шроту та двоступеневу схему процесу екстрагування для забезпечення глибокого ступеня вилучення олії. Ступінь вилучення цільового компонента для дослідженої рослинної олієвмісної сировини становить близько 96%.
  • Thumbnail Image
    Item
    Математична модель протитечійного екстрагування цільових компонентів з бурякового жому
    (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, Є. М.; Троцький, В. І.; Федорчук-Мороз, В. І.; Національний університет “Львівська політехніка”; Волинський державний університет ім. Лесі Українки
    Наведені результати досліджень екстракційного вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому на промисловій установці. The results of investigation of extraction process of pectin and poly-sugars from raw beets on industrial establishment are given.
  • Thumbnail Image
    Item
    Кінетика вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому
    (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, С. М.; Троцький, В. І.; Петрушка, І. М.; Федорчук-Мороз, В. І.; Національний університет “Львівська політехніка”; Волинський державний університет ім. Лесі Українки
    Наведені результати досліджень екстракційного вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому. Встановлено вплив температури екстрагування та попередньої термічної обробки сировини. The results of investigation of extraction process of pectin and poly-sugars from raw beets are given. The influence of extraction process temperature and preliminary thermal processing of raw materials was established.
  • Thumbnail Image
    Item
    Експериментальне визначення коефіцієнтів дифузії на основі екстрагування з короткого шару
    (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, С. М.; Троцький, В. І.; Петрушка, І. М.; Попович, O. P.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Описано метод визначення коефіцієнтів дифузії при екстрагування твердих речовин з пористих частинок в короткому шарі. Метод апробований експериментально на об’єктах різної структури. The method of detection of coefficients of diffusion on extraction of solid materials from porous particles in short layers is described. Method is tested experimentally on object with the different structure.
  • Thumbnail Image
    Item
    Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з рослинної сировини
    (Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Семенишин, Є. М.; Римар, Т. І.; Semenyshyn, Ye. M.; Rymar, T. I.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Досліджено механізм та кінетику екстрагування олії з насіння рослинної сировини органічними розчинниками для різних розмірів зерна. Розглянуто та встановлено найвигідніші умови процесу екстрагування цільових компонентів з рослинної сировини. Досліджено вплив ступеня подрібнення сировини на кінетику процесу екстрагування. Встановлено оптимальні умови проведення процесу екстрагування олії. Встановлено межі перебігу процесів екстрагування та розчинення цільових компонентів з пористих структур рослинної сировини, які визначають швидкість усього процесу.