Вісники та науково-технічні збірники, журнали

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Обґрунтування підвищення ефективності вітроенегетичної установки із обертовим ротором
    (Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-26) Вікович, І. А.; Афтаназів, І. С.; Строган, О. І.; Балабанська, І. І.; Vikovich, I. A.; Aftanaziv, I. S.; Strogan, O. I.; Balabanska, I. I.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Проведено порівняльний аналіз вітроустановок із обертовим ротором горизонтального і вертикального типів та обґрунтовано підвищення ефективності запропонованої нової конструкції вітроустановки із обертовим ротором, одержано аналітичну залежність для визначення потужності запропонованої повітродувної частини цієї установки. Побудовано графічні залежності пливу збільшення швидкості потоку у повітровідвідній частині вітроустановки на зростання її теоретичної потужності за різних співвідношень діаметрів впускного і випускного отворів. Наведено орієнтовні запаси поновлюваних і не поновлюваних джерел енергії на земній кулі та описано переваги поновлюваних джерел енергії порівняно із традиційними.
  • Thumbnail Image
    Item
    Використання кавітаційних технологій для очищення стічних вод пивоварні
    (Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Вашкурак, У. Ю.; Фалик, Т. С.; Шевчук, Л. І.; Коваль, І. З.; Vashkurak, U.; Falyk, T.; Shevchyk, L.; Koval, I.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері кисню, азоту, суміші азоту та кисню у співвідношенні 1:1 на процес руйнування органічних забруднень стічних вод пивоварні. Встановлено, що найвищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості. Кавітаційний процес руйнування органічних сполук у стічних водах можна описати, застосувавши кінетичне рівняння першого порядку. Розраховано ефективні константи руйнування органічних забруднень у стічних водах пивоварні, що підтвердило ефективність подачі азоту в кавітаційну зону.