Теорія і практика будівництва. – 2002. – №441

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/37501

Вісник Національного університету «Львівська політехніка»

У Віснику опубліковано результати закінчених науково-дослідних робіт професорсько-викладацького складу Національного університету «Львівська політехніка». Призначений для наукових працівників та інженерів, які працюють у галузі будівництва.

Вісник Національного університету «Львівська політехніка» : [збірник наукових праць] / Міністерство освіти і науки України, Національний університет «Львівська політехніка». – Львів : Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002. – № 441 : Теорія і практика будівництва / відповідальний редактор М. А. Саницький. – 200 с. : іл.

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 35
  • Thumbnail Image
    Item
    Вплив усадки бетону на втрати попереднього напруження в залізобетонних елементах зі змішаним армуванням
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Шпак, М. М.
    Наведено залежності з визначення величини втрат попереднього напруження в залізобетонних елементах зі змішаним армуванням. Порівняні зміни зусиль для елементів попереднього напруженого типу та зі змішаним армуванням.
  • Thumbnail Image
    Item
    Технічна діагностика та подальша експлуатація залізобетонних конструкцій після пожежі
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Шналь, Т. М.; Хоржевський, В. І.; Павлюк, Ю. Е.; Пархоменко, Р. В.
    У статті розглянуті питання технічної діагностики та подальшої експлуатації залізобетонних конструкцій після пожежі. Описано критерії оцінки стану залізобетонних конструкцій та методи їх визначення. Розглянуті способи відновлення пошкоджених конструкцій.
  • Thumbnail Image
    Item
    Вивчення кінетики процесів тріщиноутворення методом акустичної емісії
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Сташук, П. М.
    Описана програма проведених комплексних випробувань та методика дослідження процесів тріщиноутворення залізобетонних балок за методом акустичної емісії. Наведені експериментальні дані процесів тріщиноутворення, визначені методом АЕ.
  • Thumbnail Image
    Item
    До методики визначення експериментальних згинальних моментів у балкових прогонових будовах з каркасною арматурою
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Собко, Ю. М.
    Наведені методика і алгоритм визначення експериментальних згинальних моментів за величинами вертикальних переміщень перерізів балок, отриманих при натурних випробуваннях прогонових будов, які дають можливість урахування фізичної нелінійності деформування залізобетону, а також наявності існуючих дефектів.
  • Thumbnail Image
    Item
    Оптимізація параметрів стикового з’єднання композитів в залізобетонних плитах з листовою гофрованою арматурою
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Санніков, І. В.
    Розглянуто конструкцію, технологію та обладнання для з’єднання компози¬тів в залізобетонних плитах з листовою гофрованою арматурою. Для мінімізації ваги анкерних в’язів поставлена оптимізаційна задача нелінійного програмування з обмеженням на зовнішній діаметр та товщину стінки анкера. Наведено графічне розв’язання задачі.
  • Thumbnail Image
    Item
    Бетони, модифіковані комплексними поліфункційними додатками, для будівельних робіт в зимових умовах
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Саницький, М. А.; Марущак, У. Д.; Шевчук, Г. Я.; Бабаєвська, Т. В.
    Досліджено особливості структуроутворення цементних систем, модифікованих комплексними хімічними додатками поліфункційної дії. Показано ефективність використання нового виду модифікаторів на основі тіосульфату та роданіду натрію для бетонів, що тверднуть в зимових умовах.
  • Thumbnail Image
    Item
    Розрахунок пружно-деформованого стану товстостінних циліндрів
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Ревенко, В. П.
    Отримано представлення рівнянь Ламе для осесиметричної задачі у випадку довільних об’ємних сил через взаємно не зв’язані дві функції. Знайдений точний явний розв’язок рівнянь Ламе для лінійного розподілу радіальних навантажень на боковій поверхні. Запропонована методика розрахунку товстостінного циліндра при кусково-лінійних навантаженях на боковій поверхні.
  • Thumbnail Image
    Item
    Підвищення ефективності роботи сталевих згинаних і стиснутих тонкостінних холодногнутих елементів
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Петренко, О. В.; Гоголь, М.В.; Парнета, Б. З.
    У статті розглянуто можливість підвищення ефективності роботи стиснутих і згинаних сталевих тонкостінних холодногнутих елементів шляхом використання сумісної роботи сталевих елементів з плитною неметалевою обшивкою у складі комплексних каркасно-обшивних конструкцій.
  • Thumbnail Image
    Item
    Про формулювання задач оптимізації металевих стрижневих конструкцій в системах автоматизованого проектування
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Пелешко, І. Д.; Юрченко, В. В.
    У статті запропонований новий підхід до формулювання задач оптимізації стрижневих металевих конструкцій в системі автоматизованого проектування. Він дозволяє, зокрема, при збереженні орієнтації програми на розв’язання широкого кола задач різних стрижневих систем врахувати умови, що відображають специфіку проектної конструкції та досвід її проектування.
  • Thumbnail Image
    Item
    Робота високоміцної арматури без зчеплення з бетоном у центрально-стиснутих елементах
    (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002) Ониськів, Б. М.; Холод, П. Ф.
    У статті описано роботу високоміцної арматури без зчеплення з бетоном, методику виготовлення, випробування та аналіз результатів досліджень центрально-стиснутих залізобетонних елементів.