Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2002. – № 461

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/39890

Вісник Національного університету "Львівська політехніка"

У Віснику опубліковані результати досліджень у галузях неорганічної, органічної, фізичної хімії. Розглядаються питання синтезу нових речовин, вивчення кінетики, механізмів реакцій, встановлення оптимальних умов процесів, а також проблеми вдосконалення та інтенсифікації технології, охорони довкілля. Роботи виконані на кафедрах і в науково-дослідних лабораторіях Національного університету «Львівська політехніка» та інших вищих навчальних закладів і організацій України. Для інженерно-технічних працівників, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються в галузях неорганічної, органічної, фізичної та аналітичної хімії, хімічної технології, хімії високомолекулярних сполук, біотехнології, технології будівельних матеріалів, кераміки, процесів та апаратів хімічної промисловості та охорони довкілля.

Вісник Національного університету «Львівська політехніка» : [збірник наукових праць] / Міністерство освіти і науки України, Національний університет «Львівська політехніка». – Львів : Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002. – № 461 : Хімія, технологія речовин та їх застосування / відповідальний редактор Й. Й. Ятчишин. – 296 с. : іл. – Бібліографія в кінці статей.

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Кінетика вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому
    (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, С. М.; Троцький, В. І.; Петрушка, І. М.; Федорчук-Мороз, В. І.; Національний університет “Львівська політехніка”; Волинський державний університет ім. Лесі Українки
    Наведені результати досліджень екстракційного вилучення пектинів і полісахаридів з бурякового жому. Встановлено вплив температури екстрагування та попередньої термічної обробки сировини. The results of investigation of extraction process of pectin and poly-sugars from raw beets are given. The influence of extraction process temperature and preliminary thermal processing of raw materials was established.
  • Thumbnail Image
    Item
    Експериментальне визначення коефіцієнтів дифузії на основі екстрагування з короткого шару
    (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002) Семенишин, С. М.; Троцький, В. І.; Петрушка, І. М.; Попович, O. P.; Національний університет “Львівська політехніка”
    Описано метод визначення коефіцієнтів дифузії при екстрагування твердих речовин з пористих частинок в короткому шарі. Метод апробований експериментально на об’єктах різної структури. The method of detection of coefficients of diffusion on extraction of solid materials from porous particles in short layers is described. Method is tested experimentally on object with the different structure.