Chemistry & Chemical Technology. – 2019. – Vol. 13, No. 4

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46496

The scientific-technical journal

It is the scientific-technical journal in English in Ukraine discussing actual problems of chemistry and chemical technology. Compared with other chemical journals Ch&ChT is publishing materials of both theoretical and practical values in such fields as analytical, general organic, physical and inorganic chemistry; chemistry of high molecular compounds; materials science and engineering; chemical kinetics and catalysis; technology of inorganic substances; technology of organic synthesis products; chemical technology of processing of combustible minerals; processes and apparatus of chemical and food productions; biotechnology and ecology.

Chemistry & Chemical Technology : [the scientific-technical journal] / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief M. Bratychak. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. – Volume 13, number 4. – P. 407–534. : ill.

Зміст


407
417
424
429
436
444
451
459
465
471
477
482
489
495
503
510
518
526
535
536

Content (Vol. 13, No 4)


407
417
424
429
436
444
451
459
465
471
477
482
489
495
503
510
518
526
535
536

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    The Study of Calcium Hydroxide Structure and its Physico-Chemical and Electrokinetic Properties in Sugar Production
    (Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-28) Vyerchenko, Lidiia; Tkachenko, Serhii; Sheiko, Tamila; Kos, Tetiana; Dzhohan, Olha; Vasyliv, Volodymyr; National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine; National University of Life and Environment Sciences of Ukraine
    В статті наведено деякі основні положення впливу методів одержання вапняного молока та його фізико-хімічної природи на технологічний процес очищення дифузійного соку. Запропоновані засоби запобігання порушень технологічного режиму очищення дифузійного соку, які спричинені методами приготування вапняного молока. Досліджено електрокінетичний потенціал вапняного молока та запропоновано структуру міцели гідроксиду кальцію вапняного молока.