Chemistry & Chemical Technology. – 2023. – Vol. 17, No. 1

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/61205

The scientific-technical journal

It is the scientific-technical journal in English in Ukraine discussing actual problems of chemistry and chemical technology. Compared with other chemical journals Ch&ChT is publishing materials of both theoretical and practical values in such fields as analytical, general organic, physical and inorganic chemistry; chemistry of high molecular compounds; materials science and engineering; chemical kinetics and catalysis; technology of inorganic substances; technology of organic synthesis products; chemical technology of processing of combustible minerals; processes and apparatus of chemical and food productions; biotechnology and ecology.

Chemistry & Chemical Technology : [the scientific-technical journal] / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief M. Bratychak. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2023. – Volume 17, number 1. – 221 р. : ill.

Зміст


1
7
18
24
35
45
52
60
70
81
88
101
110
118
126
133
141
154
164
170
179
188
195
203
211
221

Content (Vol. 17, No 1)


1
7
18
24
35
45
52
60
70
81
88
101
110
118
126
133
141
154
164
170
179
188
195
203
211
221

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Characterization, Antioxidant Activity, and In Silico Molecular Docking of Chitosan from Snail Shell Waste by Ultrasonic Technique
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Umarudin; Rahayu, Sri; Widyarti, Sri; Warsito; University of Brawijaya; Academy Pharmacy of Surabaya
    Равлики поширені в Індонезії, особливо в Кедірі, але черепашки равлика не мають комерційної цінності. У цій роботі описано характеристику й in vitro оцінку біоактивності хітозану з відходів черепашок равликів (хітозан-SSW), отриманого за допомогою ультразвукової методики, та проаналізовано потенціал хітозану як інгібітора рецепторів вільних радикалів за допомогою методу молекулярного докінгу in silico. Мета дослідження властивостей хітозану-SSW – аналіз вмісту води, білка та функціональних груп, а також молекулярної маси, розміру частинок, морфології, оцінки антиоксидантної активностімолекулярного докінгу in silico. Встановлено, що хітозан-SSW, отриманий за допомогою ультразвукової обробки, мав високий ступінь деацетилювання (DD) і високу молекулярну масу (MW). Встановлено характеристики хітозану-SSW: вміст води 0,43 %, вміст білка 1,59 %, молекулярна маса 2198 кДа, значення ступеня деацетилювання 79,50 %. Важливо, що хітозан-SSW мав високу антиоксидантну активність для потенційного зменшення вільних радикалів DPPH зі значенням IC50 2,44мкг/мл. Передбачається, що хітозан має потенціал як інгібітор ліпоксигенази, CYP2C9 і NADPH-оксидази.