Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2023. – Vol. 6, No. 1

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/61170

Науковий журнал

Засновник і видавець Національний університет «Львівська політехніка». Науковий журнал «Хімія, технологія речовин та їх застосування» є правонаступником журналу Вісник Національного університету «Львівська політехніка», серія: «Хімія, технологія речовин та їх застосування» . Журнал входить до переліку наукових фахових видань (хімічні і технічні науки), затвердженого МОН України. Виходить двічі на рік з 2018 року.

Chemistry, Technology and Application of Substances = Хімія, технологія речовин та їх застосування : науковий журнал / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief Volodymyr Skorokhoda. – Lviv : Lviv Polytechnic Publishing House, 2023. – Volume 6, number 1. – 166 p. : il. : ill.

Хімія, технологія речовин та їх застосування

Зміст (том 6, № 1)


1
8
15
22
27
32
38
45
54
60
69
75
83
88
93
99
110
118
124
131
137
144
148
154
161

Content (Vol. 6, No 1)


1
8
15
22
27
32
38
45
54
60
69
75
83
88
93
99
110
118
124
131
137
144
148
154
161

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    Total phenolic and flavonoid content, antioxidant activity of thalictrum foetidum
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Журавель, У. П.; Конечна, Р. Т.; Ясіцька-Місяк, І.; Zhuravel, U. P.; Konechna, R. T.; Jasicka-Misiak, I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Опольський університет; Lviv Polytechnic National University; University of Opole
    Визначено вміст фенольних сполук і флавоноїдів у екстрактах Рутвиці смердючої. Загальний вміст фенолів оцінено спектрофотометрично за методом Фоліна Чокальтеу. Загальний вміст флавоноїдів визначено за допомогою спектрофотометричного аналізу, базуючись на вимірюванні абсорбції комплексу алюміній хлориду з флавоноїдами. Досліджено антиоксидантні ефекти екстрактів Рутвиці смердючої.
  • Thumbnail Image
    Item
    Study of alcoholic-water extracts of Thymus Vulgaris obtained by ultrasonic extraction method
    (Видавництво Львівської політехніки, 2023-02-28) Киричук, А. О.; Семенчук, Ю. М.; Курка, М. С.; Стадницька, Н. Є.; Kyrychuk, A. O.; Semenchuk, Y. M.; Kurka, M. S.; Stadnytska, N. Y.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National University
    Наведено результати аналізу спиртово-водних екстрактів Thymus vulgaris, одержаних методом ультразвукової екстракції. Визначено залежність кількісного вмісту екстрактивних речовин, фенольних сполук та флавоноїдів від часу екстрагування. Одержані екстракти перевірено на наявність антиоксидантної активності. Найвищий вміст екстрактивних речовин та поліфенолів одержано при 40 хв екстракції ультразвуком, тоді як найвищий вміст флавоноїдів та найкращі показники антиоксидантної активності продемонстрували екстракти, одержані при витримці 60 хв.