Хімія, технологія речовин та їх застосування. – 2016. – № 841

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34418

У Віснику опубліковані результати досліджень у галузях аналітичної, органічної хімії, хімічної технології силікатів, технології органічних продуктів, біотехнології та екології. Розглядаються питання синтезу нових речовин, вивчення кінетики, механізмів реакцій, одержання продуктів біосинтезу, дослідження режимів культивування мікроорганізмів, методів їх виділення, а також проблеми вдосконалення та інтенсифікації технологій одержання нових високомолекулярних сполук, силікатних матеріалів. Роботи виконані на кафедрах і в науково-дослідних лабораторіях Національного університету “Львівська політехніка” та в інших вищих навчальних закладах і організаціях України. Для інженерно-технічних працівників, викладачів, аспірантів і студентів, які спеціалізуються у галузях неорганічної, органічної, фізичної та аналітичної хімії, хімічної технології, хімії високомолекулярних сполук, біотехнології, технології будівельних матеріалів, процесів та апаратів хімічної промисловості та охорони довкілля.

Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць / Міністерство освіти і науки України, Національний університет «Львівська політехніка» ; голова Редакційно-видавничої ради Н. І. Чухрай. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2016. – № 841. – 488 с. : іл.

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Reducing of energetic costs for drying process for candied pears production
    (Видавництво Львівської політехніки, 2016) Huzova, І. О.; Atamanyuk, V. М.; Kutanska, K. V.; Halanyia, O. M.
    The article investigates changes of temperature conditions for the drying process in the candied pears production. Experimental study on heat transfer and candied pears drying kinetics under different temperatures was conducted. Feasibility of the candied fruits drying process under temperatures equal to the temperature of the hot thermal agent is experimentally confirmed. According to calculations of the heat balance were calculated amounts of energy accumulated by pears layer and energy required to evaporate moisture. It was determined that reduce of energy costs for candied fruits drying is achieved by final drying at ambient temperature. Досліджено зміни температурних режимів процесу сушіння у виробництві цукатів з груш. Проведені експериментальні дослідження з теплообміну та кінетики сушіння цукатів з груш за різної температури. Експериментально підтверджено доцільність проведення процесу сушіння за температур цукатів, що дорівнюють температурі гарячого теплового агенту. Згідно з тепловим балансом розраховано кількість енергії, накопиченої шаром груші, та необхідної енергії для випарювання вологи. Встановлено, що зменшують енергетичні затрати на сушіння досушуванням цукатів за температури навколишнього середовища.