Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
2 results
Search Results
Item Визначення якісних характеристик соєвої та ріпакової олії методом інфрачервоної спектроскопії(Видавництво Львівської політехніки, 2021-03-16) Глуханюк, А. Р.; Іващук, О. С.; Хом’як, С. В.; Чижович, Р. А.; Кузьмінчук, Т. А.; Семенишин, Є. М.; Hlukhaniuk, A. R.; Ivashchuk, O. S.; Khomyak, S. V.; Chyzhovych, R. A.; Kuzminchuk, T. A.; Semenyshyn, Ye. M.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityУ статті наведено результати дослідження зміни якісного складу рослинних олій сої та ріпаку зі зміною ступеня подрібнення сировини, отриманих екстракційним вилученням у стаціонарному шарі в апараті Сокслета із використанням хлористого метилену як розчинника. Проведено досліди для визначення оптичних властивостей олії методом інфрачервоної спектроскопії. Подано інфрачервоні спектри поглинання для різних зразків олій. Результати порівняно із попередніми рефрактометричними дослідженнями та дослідженнями за допомогою ультрафіолетової спектроскопіїItem Дослідження кінетики екстрагування олії з рослинної сировини огранічними розчинниками(Видавництво Львівської політехніки, 2018-02-26) Семенишин, Є. М.; Іващук, О. С.; Римар, Т. І.; Semenyshyn, Ye. M.; Ivashchuk, O. S.; Rymar, T. I.; Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра хімічної інженерії; Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станційРозглянуто процес вилучення олії з насіння і шроту ріпака та соняшника екстракційним методом на основі дослідження кінетичних закономірностей процесу. Запропоновано комбінований метод з використанням екстракційного вилучення олії зі шроту та двоступеневу схему процесу екстрагування для забезпечення глибокого ступеня вилучення олії. Ступінь вилучення цільового компонента для дослідженої рослинної олієвмісної сировини становить близько 96%.