Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
3 results
Search Results
Item Вплив лімітуючих амінокислот на окремі біохімічні показники в організмі тварин(Видавництво Львівської політехніки, 2020-03-16) Сварчевська, О. З.; Швед, О. В.; Огородник, Н. З.; Губрій, З. В.; Буцяк, В. І.; Svarchevska, O. Z.; Shved, O. V.; Ohorodnyk, N. Z.; Hubrii, Z. V.; Butsiak, V. I.; Національний університет “Львівська політехніка”; Львівский національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького; Львівський національний аграрний університет; Lviv Polytechnic National University; Stepan Gzhytskyi National University of VeterinaryMedicine and Biotechnologies Lviv; Lviv National Agrarian UniversityПроаналізовано ефективність застосування найбільш лімітуючих амінокислот (лізину, метіоніну і треоніну) у раціонах свиней з метою забезпечення їх організму протеїном. Отримані результати вказують на прямий зв’язок між рівнем вказаних амінокислот у раціоні свиней та концентрацією загального протеїну і обернений зв’язок із вмістом вільних амінокислот у плазмі крові. Крім цього, у крові свиней, яким до раціону додавали зазначені амінокислоти відмічено зниження концентрації сечовини, глюкози і неестерифікованих жирних кислот.Item Hydrotrope-induced micellar phase of sodium dodecyl sulfate as new detergent for extraction and stabilization of proteins(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-01-20) Starova, Viktoriia; Kulichenko, Sergey; Taras Shevchenko National University of KyivДані рентгенофазового аналізу та інфра- червоної спектроскопії підтверджують гелеподібну природу міцелярної фази додецилсульфату натрію індукованої добав- ками хлориду натрію та саліцилової кислоти. Така міцелярна фаза переважно складається з води (ωH2O > 50 %), яка формує внутрішньомолекулярні водневі зв’язки з основними компонен- тами міцелярно-екстракційної системи. Встановлена здат- ність даної міцелярної фази кількісно вилучати білки (R > 94 %) із збереженням їх каталітичної активності та дисперсності.Item Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment(Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2013) Kondratovych, Orest; Koval, Iryna; Kyslenkо, Volodymyr; Shevchuk, Liliya; Predzumirska, Lesia; Maksymiv, NataliaThe effect of ultrasonic cavitation on the vital activity of microorganisms in lactowhey has been investigated. The influence of different gases on the process proceeding and oxygen role in the oxidation of whey organic components under the influence of ultrasound has been determined. The destruction of protein macromolecules takes place in whey chemical structure after ultrasonic treatment. The destruction has been investigated and branched amino and carboxyl groups in whey peptides have been observed. Досліджено вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів, що містяться в молочній сироватці. Визначено вплив різних газів на проходження процесу дезінфекції та окиснення органічних речовин, що містяться у молочній сироватці. Показано, що в хімічній структурі сироватки після ультразвукової обробки відбувається деструкція білків. Досліджено деструкцію макромолекул білка і виявлено розгалужені аміно- і карбоксильні групи в пептидах сироватки.