Вісники та науково-технічні збірники, журнали
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/12
Browse
Search Results
Item Впровадження системи управління знаннями як елементу системи управління якістю в інституті підготовки фахівців національного органу стандартизації(Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Богом’я, Володимир; Кириченко, Валерія; Bohomia, Volodymyr; Kyrychenko, Valeriia; Державне підприємство “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості”, Київ; Ukrainian Research and Training Center of Standardization, Certification and Quality, KyivУ статті розглянуто категорію “управління знаннями” та його компоненти як складову частину системи управління якістю, яку необхідно повноцінно впроваджувати та використовувати в Інституті підготовки фахівців Національного органу стандар- тизації задля забезпечення підвищення ефективності діяльності цього навчального закладу. Виділено основні завдання системи управління знаннями.Item Оцінка та контроль бізнес-ризиків суб’єктів господарювання споживчої кооперації України(Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Воронко, Р. М.; Voronko, R. M.; Львівський торговельно-економічний університет; Lviv University of Trade and EconomicsРозглянуто трактування сутності підприємницьких ризиків та їхнє співвідношення з бізнес-ризиками, які постійно перебувають у полі зору внутрішнього контролю та аудиту. Досліджено концепцію контролю, орієнтованого на ризик, яка передбачає наявність у кожному виді бізнесу специфічних (властивих) ризиків, які впливають на цей бізнес, і уникнути їх у процесі господарської діяльності практично неможливо. Розкрито концептуальні підходи до групування бізнес-ризиків для цілей контролю й управління підприємством із визначенням основних характеристик контрольних моделей, які доцільно застосовувати у ризик-менеджменті для кожної категорії ризиків (стратегічні ризики, ризики середовища, ризики діяльності, ризики дисменеджменту). Предметом подальших досліджень є розгляд ризикоутворюючих факторів на макрорівні й мікрорівні, які повинні бути враховані у побудові системи внутрішнього контролю на підприємстві.