Розрідження житнього замісу з використанням ферментного препарату SHEARZYME 500L

Abstract

Наведено результати дослідження закономірностей розрідження житнього замісу з використанням ферментного препарату Shearzyme 500L. Встановлено, що незалежно від ступеня подрібнення жита на стадії термоферментативної обробки замісу з використанням ФП Amylex 4T у присутності ФП Shearzyme 500L у розрідженій масі зменшується вміст високомолекулярних декстринів та цукрів і збільшується вміст низькомолекулярних декстринів. Під дією ФП Shearzyme 500L також зростає загальний вміст розчинених сухих речовин у розрідженій масі та зменшується її кінематична в’язкість.
The regularities of rye wort liquefaction using the Shearzyme 500L enzyme preparation have been studied. It was established that regardless of the rye grinding degree at the stage of thermo-fermentative processing using Amylex 4T simultaneously with Shearzyme 500L, the content of high molecular dextrins and sugars in the wort decreases, and the content of low molecular dextrins increases. Shearzyme 500L also increases the content of dissolved substances in the wort and decreases the wort’s kinematic viscosity.

Description

Citation

Мельник С. Р. Розрідження житнього замісу з використанням ферментного препарату SHEARZYME 500L / С. Р. Мельник, Д. С. Макаренко, Ю. Р. Мельник // Хімія, технологія речовин та їх застосування. — Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2024. — Том 1. — № 7. — С. 171–176.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By