Пробіотики як сучасні превентивні препарати захворювань шлунково-кишкового тракту
Date
2018-02-26
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Lviv Politechnic Publishing House
Abstract
Розглянуто нормальну мікрофлору шлунково-кишкового тракту людини, зокрема
функції та класифікацію лактобактерій. Проаналізовано наявність пробіотичних
препаратів на фармацевтичному ринку України. Описано основні характеристики
пробіотиків. Проведено дослідження для двох пробіотичних препаратів – “Лінекс” та
“Лактовіт форте”. Визначено вплив рН середовища на розчинність та стійкість капсул
лікарських препаратів, кількість активних мікроорганізмів, здійснено мікроскопування
лактобактерій.
The normal microflora of the human gastrointestinal tract, in particular the function and classification of lactobacilli, is considered. The analysis of the presence of probiotic drugs in the pharmaceutical market of Ukraine was carried out. The main characteristics of probiotics are described. Research was conducted for two probiotic drugs – “Linex” and “Lactovit Forte”. The influence of pH on the solubility and stability of capsules of medical preparations, number of active microorganisms, microscopy of lactobacilli has been determined.
The normal microflora of the human gastrointestinal tract, in particular the function and classification of lactobacilli, is considered. The analysis of the presence of probiotic drugs in the pharmaceutical market of Ukraine was carried out. The main characteristics of probiotics are described. Research was conducted for two probiotic drugs – “Linex” and “Lactovit Forte”. The influence of pH on the solubility and stability of capsules of medical preparations, number of active microorganisms, microscopy of lactobacilli has been determined.
Description
Keywords
пробіотичні препарати, лактобактерії, біфідобактерії, нормальна мікрофлора кишечника, probiotic drugs, lactobacterium, bifidobacterium, normal microflora of intestinal tract
Citation
Лях В. Р. Пробіотики як сучасні превентивні препарати захворювань шлунково-кишкового тракту / В. Р. Лях, В. Г. Червецова, А. М. Кричковська // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 72–77.