Chemistry & Chemical Technology. – 2018. – Vol. 12, No. 4

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45191

The scientific-technical journal

It is the scientific-technical journal in English in Ukraine discussing actual problems of chemistry and chemical technology. Compared with other chemical journals Ch&ChT is publishing materials of both theoretical and practical values in such fields as analytical, general organic, physical and inorganic chemistry; chemistry of high molecular compounds; materials science and engineering; chemical kinetics and catalysis; technology of inorganic substances; technology of organic synthesis products; chemical technology of processing of combustible minerals; processes and apparatus of chemical and food productions; biotechnology and ecology.

Chemistry & Chemical Technology : [the scientific-technical journal] / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief M. Bratychak. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. – Volume 12, number 4. – P. 419–556. : ill.

Chemistry & Chemical Technology

Зміст (том 12, № 4)


419
429
434
441
447
451
456
462
466
473
488
492
500
505
511
519
523
529
533
538
543
549

Content (Vol. 12, No 4)


419
429
434
441
447
451
456
462
466
473
488
492
500
505
511
519
523
529
533
538
543
549

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Determination of the cavitation influence on the destruction process of microorganism cells agglomerates
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2018-01-20) Starchevskyy, Volodymyr; Bernatska, Nataliya; Typilo, Iryna; Oliynyk, Lilianna; Kvit, Roman; Lviv Polytechnic National University
    Досліджено вплив кавітації на зменшення кількості колоній мікроорганізмів. Показано, що кількість вегетуючих мікроорганізмів у водній дисперсії протягом перших 30 хвилин оброблення ультразвуком збільшилась до максимуму. Встановлено, що подальша дія ультразвуку призводить до їх різкого зменшення. Запропоновано кінетичну модель ультра- звукового руйнування агрегатів клітин дріжджів.