Chemistry & Chemical Technology. – 2017. – Vol. 11, No. 4

Permanent URI for this collectionhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/42102

The scientific-technical journal

It is the scientific-technical journal in English in Ukraine discussing actual problems of chemistry and chemical technology. Compared with other chemical journals Ch&ChT is publishing materials of both theoretical and practical values in such fields as analytical, general organic, physical and inorganic chemistry; chemistry of high molecular compounds; materials science and engineering; chemical kinetics and catalysis; technology of inorganic substances; technology of organic synthesis products; chemical technology of processing of combustible minerals; processes and apparatus of chemical and food productions; biotechnology and ecology.

Chemistry & Chemical Technology : [the scientific-technical journal] / Lviv Polytechnic National University ; editor-in-chief M. Bratychak. – Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2017. – Volume 11, number 4. – P. 397–532. : ill.

Зміст (том 11, № 4)


397
405
410
415
420
430
437
445
449
454
459
463
469
475
480
487
492
497
503
509
517
523
524
525
529

Content (Vol. 11, No 4)


397
405
410
415
420
430
437
445
449
454
459
463
469
475
480
487
492
497
503
509
517
523
524
525
529

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Thumbnail Image
    Item
    Vibrocavitation decontamination of brewing yeast-containing wastewater
    (Lviv Politechnic Publishing House, 2017-01-20) Shevchuk, Liliya; Aftanaziv, Ivan; Falyk, Taras; Lviv Polytechnic National University
    Показано, що одним із перспективних напрямів вирішення проблем екологічної безпеки довкілля є створення високоефективних методів знезараження стічних вод та руйнування наявних в них органічних сполук. Запропо- новано конструкцію та описано принцип роботи створеного для очищення стічних вод пивоваріння електромагнітного вібраційного кавітатора, досліджено ефективну технологію віброкавітаційного очищення стоків харчових виробництв. Встановлено, що при очищенні дріжджових стоків пивоварін- ня найвищі ступені знезараження від біологічних і органічних забруднень забезпечуються спільною дією віброкавітації та відповідних процесів оброблення газів, зокрема азоту.