Відкритий науковий архів

Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/56939

Browse

Search Results

Now showing 1 - 9 of 9
  • Thumbnail Image
    Item
    Модель производства высокоэффективных премиксов
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2009) Єгоров, Б. В.; Макаринская, А. В.
    В материалах статьи рассмотрена структурно-логическая модель формирования высококачественных премиксов, на основе которой предложена модель их производства. The structure model of the forming of the high effective premixes has been considerated in this article. The model of the premixes production has been proposed.
  • Thumbnail Image
    Item
    Від виробництва стабільних препаратів біологічно активних речовин до виробництва стабільних преміксів (частина 2)
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2010) Макаринська, А. В.; Єгоров, Б. В.
    В матеріалах статі розглянуті питання виробництва сучасних стабільних форм ферментних препаратів та інших біологічно активних речовин(БАР), шляхи удосконалення виробництва стабільних преміксів, а також моделі їх структури. In materials of clause the considered questions of manufacture of modern stable forms of preparations of enzymes, ways of perfection of manufacture of stable preparations of biologically active substances and premixes, and also models of their structure.
  • Thumbnail Image
    Item
    Від виробництва стабільних препаратів біологічно активних речовин до виробництва стабільних преміксів (частина 1)
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2009) Макаринська, А. В.; Єгоров, Б. В.
    В матеріалах статі розглянуті питання взаємодії між біологічно активними речовинами (БАР), особливості виробництва сучасних стабілізованих форм вітамінних препаратів та їх характеристика.
  • Thumbnail Image
    Item
    Аналіз технології виробництва преміксів
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2006) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Ситько, О. М.
    Наведено аналіз двох принципово відмінних технологій виробництва преміксів, розроблених фірмами Buhler AG (Швейцарія) і Combico (Україна). Результати технологічних випробувань свідчать про перевагу порційного принципу організації технології виробництва преміксів фірми Combico.
  • Thumbnail Image
    Item
    Особливості технології виробництва високооднорідних кормових добавок
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2014) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Ворона, Н. В.
    У статті представлені особливості виробництва високооднорідних кормових добавок. Теоретично обґрунтовано, що технологічний процес змішування призначений для отримання однорідної суміші з підготовлених та здозованих згідно рецепту компонентів, надання цій суміші певної структури та запобігання розділення (сегрегації) кінцевого продукту на складові компоненти. Ефективність змішування вище, а якість суміші краще, чим більш рівномірно розподіленні всі компоненти, що складають цю суміш. Основним якісним показником процесу змішування є однорідність кінцевої продукції, яка характеризує ступінь постійного вмісту всіх компонентів рецептури у різних точках об’єму. Обґрунтовано доцільність збагачення зернової сировини у складі комбікормів білками тваринного походження через суттєве зниження поживної та енергетичної цінності зернових компонентів, які виробляються в Україні часто з порушенням агротехнології. Введення у склад комбікорму компонентів з високим вмістом білку тваринного походження викликає труднощі технологічного характеру. Крім того ці компоненти мають високу собівартість. Запропоновано використовувати побічні продукти тваринного походження (яєчна маса некондиційного курячого яйця), що не призводить до зростання вартості комбікорму. Розроблено технологічний спосіб збагачення зернової сировини білками тваринного походження. В основу його розробки було покладено можливість підвищення кормової цінності зерна кукурудзи шляхом збагачення його хімічного складу за рахунок яєчної маси без шкаралупи некондиційних курячих яєць, а саме виготовлення екструдованої кормової добавки. Цей спосіб передбачає отримання передсуміші подрібненого зерна кукурудзи та яєчної маси без шкаралупи некондиційних курячих яєць у співвідношенні 1:1, змішування передсуміші з кукурудзяною крупкою, яка залишилась, та екструдування отриманої високооднорідної суміші. Наведена схема технологічного процесу виробництва екструдованої кормової добавки.
  • Thumbnail Image
    Item
    Поліфункціональні кормові біокаталізатори – ефективний засіб для покращення виробництва кормів
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2012) Єгоров, Б. В.; Марченков, Ф. С.; Макаринська, А. В.
    В матеріалах статі висвітлені проблеми сучасного кормовиробництва: відповідність нормативної бази для виробництва комбікормів, сумісність та взаємний впив між кормовими компонентами, збагачення комбікормів поліфунціональними кормовими біокаталізаторами. In the articles highlighted the problems of modern feed: regulatory compliance for production feed-operation, compatibility and mutual vpyv between feed components and feed enrichment polifuntsional-feed them biokatalizatoramy.
  • Thumbnail Image
    Item
    Перспективи розвитку ринку м’яса України
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2011) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.
    В матеріалах статті наведено данні з обсягів виробництва та імпорту м’яса свинини та птиці в Україні за останні п’ять років, а також основні шляхи вирішення проблем дефіциту на ринку м’яса. In the article provides data on output and imports of pork and poultry in Ukraine over the past five years and the main ways of solving the problems of shortage in the meat market.
  • Thumbnail Image
    Item
    Деякі проблеми розвитку кормової бази продовольчої безпеки України
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2005) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Баранов, І. Г.
    В матеріалах статі розглянуті проблеми відродження виробництва білково-вітамінно-мінеральних добавок в Україні. Підкреслена роль кормового білка у розвитку кормової бази продовольчої безпеки. Наведені рецептури БВМД для свиней різного віку м ясного направлення.
  • Thumbnail Image
    Item
    Сучасні альтернативи кормовим антибіотикам
    (Одесская национальная академия пищевых технологий, 2010) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.
    Наведено характеристику сучасних кормових форм фітобіотиків, пробіотиків, пребіотиків, підкислювачів різних виробників, які є альтернативою антибіотикам. Розглянуто схему дії підкислювачів в організмі тварин. The characteristic of modern fodder forms fitobiotics, probiotics, рrеbiotics, acids different manufacturers who are alternative to antibiotics is resulted. The action scheme подкислителей in an organism of animals is considered.