Lactic Acid: Industrial Synthesis, Microorganisms-Producers and Substrates. A Review

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Видавництво Львівської політехніки
Lviv Politechnic Publishing House

Abstract

Ця стаття містить вичерпну інформацію про групи бактеріальних продуцентів молочної кислоти, що мають високу метаболічну активність і можуть застосовуватись у промисловому виробництві. Крім цього, здійснено огляд найпоширеніших методів ферментації, а саме: періодична, періодична з підживленням, безперервна і повторна, та дешевих джерел карбону: крохмале– та целюлозовмісні промислові та харчові відходи.
The article contains comprehensive information on groups of bacteria producing lactic acid, which have high metabolic activity and can be used in industrial production. In addition, an overview of the most common fermentation methods (batch, continuous, multiple), as well as cheap carbon sources: starch and cellulose-containing, industrial and food waste is provided.

Description

Citation

Kiiv D. Lactic Acid: Industrial Synthesis, Microorganisms-Producers and Substrates. A Review / Dmytro Kiiv, Sofiya Vasylyuk, Vira Lubenets // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2024. — Vol 18. — No 2. — P. 157–169.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By