Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root
Loading...
Files
Date
2013
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Publishing House of Lviv Polytechnic National University
Abstract
The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову.
Description
Keywords
chicory roots, quantitative assay, hydroxycinnamic acids, spectrophotometry, корені цикорію, кількісне визначення, кількісне визначення, спектрофотометрія
Citation
Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles.