Kinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of Glucomannan

Date

2019-02-28

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Видавництво Львівської політехніки
Lviv Politechnic Publishing House

Abstract

Вивчено процес очищення глюкоманнана гідролізом крохмалю – основного забруднювача. Встановлено, що гідролізом усувається 88,7% крохмалю. Одержано най- вищий вміст глюкоманнану 73,35 %. Проведено порівняльні до- слідження ІЧ-спектрів дослідженого і комерційного глюко- маннана. За допомогою моделі Міхаеліса-Ментена описано кінетику ензиматичного гідролізу.
Purification of glucomannan by hydrolising starch – the main contaminant – was studied. Hydrolysis removed 88.7 % of starch. The highest glucomannan сontent was found to be 73.35 %. The sample showed the comparable infrared spectra to those of the commercial glucomannan. The kinetics of enzymatic hydrolysis was evaluated using the Michaelis-Menten model.

Description

Keywords

α-амілаза, Amorphophallus oncophyllus, глюкоманнан, гідроліз, очищення, крохмаль, α-amylase, Amorphophallus oncophyllus, glucomannan, hydrolysis, purification, starch

Citation

Kinetic Modeling Studies of Enzymatic Purification of Glucomannan / Dyah Hesti Wardhani, Andri Cahyo Kumoro, Azafilmi Hakiim, Nita Aryanti, Heri Cahyono // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 3. — P. 384–390.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By