Determination of the Chemical Composition of the Extract of Apricot Pomace (Prunus armeniaca L.)
Date
2019-02-28
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Видавництво Львівської політехніки
Lviv Politechnic Publishing House
Lviv Politechnic Publishing House
Abstract
Вивчено комплексну характеристику компо-
нентних профілів екстракту абрикосового жмиха (Prunus
armeniaca L.) залежно від використовуваних систем розчин-
ників. За допомогою ІЧ-спектроскопії, УФ-спектроскопії та
газової хромато-мас-спектроскопії проаналізовані екстракти,
отримані пропан-2-олом, декаметилциклопентасилоксаном та
сумішшю силікону і пропан-2-олу абрикосовогожмиха.
The objective of this study was to investigate a comprehensive characterization of composition profiles of the apricot pomace extract (Prunus armeniaca L) depending on the used solvent systems. The propan-2-ol, decamethylcyclopentasiloxane and the mixture of the apricot pomace extracts are characterized by IR, UVvisible spectroscopy and gas chromatography-mass spectrometry (GС-MS) techniques.
The objective of this study was to investigate a comprehensive characterization of composition profiles of the apricot pomace extract (Prunus armeniaca L) depending on the used solvent systems. The propan-2-ol, decamethylcyclopentasiloxane and the mixture of the apricot pomace extracts are characterized by IR, UVvisible spectroscopy and gas chromatography-mass spectrometry (GС-MS) techniques.
Description
Keywords
абрикосовий жмих, екстракт, пропан-2-ол, декаметилциклопентасилоксан, альдегіди, терпенові спирти, apricot pomace, extract, propan-2-ol, decamethylcyclopentasiloxane, aldehydes, terpene alcohols
Citation
Determination of the Chemical Composition of the Extract of Apricot Pomace (Prunus armeniaca L.) / Victoria Vorobyova, Anastasiia Shakun, Olena Chygyrynets’, Margarita Skiba // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2019. — Vol 13. — No 3. — P. 391–398.