Санітарно-гігієнічна експертиза як спосіб профілактики харчових отруєнь

Abstract

Санітрно-гігієнічна експертиза продуктів харчування та продовольчої сировини є вагомим засобом профілактики харчових отруєнь серед населення України. В основі показників їхньої безпечності лежать допустимі рівні вмісту небезпечних для здоров’я і життя речовин хімічного та біологічного походження. Санітарно-гігієнічні заходи потребують подальшого удосконалення на законодавчому рівні.
Sanitary and hygienic examination of food products and food raw materials is an important means of food poisoning preventing among the Ukrainian population. At the heart of the indicators of their safety are the permitted levels of the content of hazardous to health and life of substances of chemical and biological origin. Sanitary and hygienic measures require further improvement at the legislative level.
Санитарно-гигиеническая экспертиза продуктов питания и продовольственного сырья является весомым средством профилактики пищевых отравлений среди населения Украины. В основании показателей их безопасности лежат допустимые уровни содержания опасных для здоровья и жизни веществ химического и биологического происхождения. Санитарно-гигиеническая экспертиза требует дальнейшего усовершенствования на законодательном уровне.

Description

Keywords

санітарно-гігієнічна експертиза, харчові отруєння, профілактика, sanitary-hygienic examination, food poisoning, prophylaxis, санитарно-гигиеническая экспертиза, пищевые продукты, профилактика

Citation

Сибірний А. Санітарно-гігієнічна експертиза як спосіб профілактики харчових отруєнь / А. Сибірний, О. Зарічна, Р. Сибірна // Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. Серія: Юридичні науки. — Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. — № Випуск 21. — С. 230–235.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By