Математична модель для обчислення термонапружень та переміщень в актюаторі на базі двошарової пластини

Date

2005-03-01

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”

Abstract

Розроблено математичну модель для обчислення термонанружень та термопереміщень в актюаторі на базі двошарової пластини. Математична модель базується на рівняннях в часткових похідних, які враховують нелінійні процеси в конструкції актюатора і для разе 'язання яких використано метод скінченних елементів. Це дало можливість забезпечити високу точність вихідних результатів на відміну від існуючих моделей актюаторів даного типу.
In this paper developed mathematical model for thermostrains and tltermo- displecements calculations for actuators are presented. For problem solving finite element method is proposed. Such kind of solution allows to provide high precision of output results compare with previous models of actuators.

Description

Keywords

Citation

Математична модель для обчислення термонапружень та переміщень в актюаторі на базі двошарової пластини / В. Теслюк, М. Лобур, К. Колісник, П. Денисюк // Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. — Львів : Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003. — № 496 : Комп'ютерна інженерія та інформаційні технології. — С. 94–99. — (Моделювання процесів і систем).