Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction
Date
2020-01-24
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Видавництво Львівської політехніки
Lviv Politechnic Publishing House
Lviv Politechnic Publishing House
Abstract
Досліджено вплив виду ферментного препарату
бактеріальної α-амілази і температури на накопичення розчинних
сухих речовин та редукуючих цукрів у процесі термоферментативної обробки замісу з пшениці. Показано кореляцію між термічною стабільністю α-амілази і показниками
процесу. Встановлено, що початкова активність ферментного препарату впливає на
інтенсивність гідролізу крохмалю, а зміна активності ферментів
внаслідок їх інактивації за високої температури – на максимальний
вміст сухих речовин і редукуючих цукрів у розрідженіймасі.
The influence of the bacterial α-amylase type and temperature on the accumulation of soluble dry matter and reducing sugars during fermentation of wheat batch has been investigated. The correlation between thermal stability of α-amylase and process parameters is shown. The initial activity of the enzyme preparation affects the starch hydrolysis intensity. The change in the enzymes activity, occurred due to their inactivation at high temperatures, affects the maximum content of dry matter and reducing sugars in the liquefied matter.
The influence of the bacterial α-amylase type and temperature on the accumulation of soluble dry matter and reducing sugars during fermentation of wheat batch has been investigated. The correlation between thermal stability of α-amylase and process parameters is shown. The initial activity of the enzyme preparation affects the starch hydrolysis intensity. The change in the enzymes activity, occurred due to their inactivation at high temperatures, affects the maximum content of dry matter and reducing sugars in the liquefied matter.
Description
Keywords
розрідження, гідроліз, α-амілаза, сухі речовини, редукуючі цукри, liquefaction, hydrolysis, α-amylase, dry matter, reducing sugars
Citation
Study on the Effective Application of Bacterial α-Amylase for Batch Liquefaction / Stepan Melnyk, Yuriy Melnyk, Bohdan Dzinyak, Zorian Pikh // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2020. — Vol 14. — No 2. — P. 271–276.